Permanente Make-up kan voor verschillende doeleindes worden ingezet. Buiten cosmetische redenen, kan er ook voor Permanente Make-up gekozen worden voor medische doeleindes. Het kan worden ingezet voor littekens, tepelhofpigmentaties, na chemokuren en alopecia patiënten.

Met name het creëren van nieuwe tepelhof, maakt de borst reconstructie erg geslaagd. Doormiddel van Permanente Make-up kan er een 3D techniek worden toegepast, waardoor de tepelhof niet meer van echt te onderscheiden is. Schaduw- en licht technieken maken het realistische effect mogelijk. Er worden verschillende soorten naalden en pigment kleuren gebruikt, zodat de montgomery kliertjes ook worden ingekleurd. Een prachtig kunstwerk!
Littekens kunnen ook gecamoufleerd worden met Permanente Make-up. Hierbij wordt ook oppervlakkig in de huid gepigmenteerd. Schaduw- en licht technieken staan weer centraal in litteken behandelingen. Met verschillende technieken en pigment kleuren krijgt de litteken weer een normale huidskleur.

Het verloop van een Medische pigmentatie behandeling

Allereerst zal er een gratis intake gesprek plaats vinden. Tijdens het gesprek bespreken we uw wensen, maar ook wordt er gekeken naar de juiste kleur en vorm. Ook zal er een gezondheidsverklaring moeten worden ingevuld. Alles wordt netjes overlegd en samen besproken met een spiegel. Na het gesprek kan er eventueel gelijk gepigmenteerd worden. Er kan ook en vervolg afspraak worden ingepland.

De eerste behandeling duurt het langst, ongeveer 2 à 3 uur. De basis wordt dan gepigmenteerd. Na de eerste behandeling heeft u ongeveer nog 1 à 2 behandelingen nodig. Tussen elke behandeling zit 6 weken, voor optimaal huid herstel. Eens in de 2-3 jaar moet de pigmentatie bijgewerkt worden. Na de behandeling krijgt u nazorg adviezen en crème mee naar huis.

Als u hier klikt, kunt u het verloop en de resultaten bekijken van deze behandeling.